resepi roti jala

Minta halal yer. Mesti ramai dah terror buat kari kan, tapi mungkin ada yang baru first time nak buat tu bolehlah ikut resepi kuah kari ni. Minyak masak tu saya gantikan dgn vco, air saya gantikan dengan fresh milk. Angkat & Lipat. Sekembali di rumah, tengok semuanya telah siap dan sedia terhidang. Namun, ada juga sesetengah orang yang suka makan roti jala ini dengan kuah manis seperti serawa durian atau sekaya. Terima kasih puan Azie. Dimiliki oleh REV Media Group, sebahagian daripada Kumpulan Media Prima. nak cuba lah esok... petang ni nak buat donut dlu..jemput jenguk rumah sayanurulanizantasim.blogspot.com. 3. Maklumlah akan... Hakcipta Terpelihara © 2018 SirapLimau.com, Resepi Roti Puri Paling Simple Tanpa Yis. Wahhh..xsabar nak cuba, en hubby suka sangat makan roti jala nih..Tima kasih kak.. Wah! Add salt. Jika susah … Assalam..saya tengah buat ni..terima kasih azie..cantiknya kejadian...lembut dan sedap samgat2... Dah buat..Alhamdulillah menjadi..tq2...Jom singgah..www.sihatnatural.blogspot.com, Acik Azie..memang sedap roti jala yg dibuat dgn resepi nie.terima kasih..minta izin guna ya ☺, Alhamdulillah roti jala memang sedap tqvm, Salam kak, klu adunan yg tak habis dijala boleh simpan dalam peti tak. Thanks.. Is this google translated English ? Boleh tengok resepi Kari Ayam Power Mak Mertua saya yang pernah saya kongsikan sebelum ini. Tgh try resepi ni..lembut je roti jala nye..thanks for the recipe , saya mohon kongsi resepi ni dalam blog saya ye:). Sy dh 3 kali buat...mula2 1adunan.2nd 2adunan..hari ni 1kg terus..fuhhhBerpeloh sakan nk siap... dib baik ank rajin tlv glgkn... T.kasih sis azie... dh lama x mjala...ari ni x kijo bole lh menjala.... Assalam, thanks share resepi ni! Kalau ikutkan doktor pun, nasi bukan satu keperluan tapi lebih kepada kebiasaan masyarakat kita di Malaysia. Mohon pencerahan. Terima kasih puan. Search for: Archives. Reply. Nak tanya minyak masak tu, minyak yang dipanaskan atau tidak? Sekarang ni dah banyak jual dekat kedai plastik atau pasar raya, memang senang menjala sebab picit je atas kuali leper. Apa kata cuba buat roti jala cicah kari. Tkasih kak sudi curah ilmu..minta halal ilmu ye... Assalamualaikum kak azie. Salam Azie, Terima kasih atas resepi mudah ini. Sejak mengurangkan pengambilan nasi, berat badan saya lebih stabil dan kadar gula di dalam darah juga sudah berada di tahap normal. Hye sis.. saya hasraf.. tgk resepi sis simple aje.. nak cuba masak untuk mak.. hope mak hppy.. tq sis.. tqvm yer pn aziesy byk n slalu share resepi awak sy guna utk masak sendiri. Dah cuba resepi ni. Sebelum ini pernah dpt resepi tapi punya lah byk bahannya. Agak-agak bahan tadi dah garing, masukkan serbuk kari dan sedikit air. Roti jala fav seme org kat rumah ni...pinjam resipi eh? Memang terbaik resepi ini, kerana sehingga ke malam ianya masih kekal lembut sahaja. Hari ni kami nak kongsikan resepi roti jala oleh Puan Noor Suraya. Dapat la satu mangkuk penuh Pyrex size medium. Terima kasih di atas perkongsian resepi tersebut...minta halal yer saya guna semua resepi...memang sedap dan lembut... nurul. 1st time buat sebab resepi sgt simple. Semalam saya buat sehingga 4 kali bancuhan. Salam Auntie Azie.. semalam saya sudah cuba buat. “Hari ni rasa takde mood nak makan nasi. assalamualaikum..mohon share resepi ye....terima kasih, sedapnya roti jala...my feveret time open house..selain laksasudi2kanlah ke blog sayaadianazulhilmistory.blogspot.com, Assalamualaikum kak azie, sy nk share gak resepi ni. Semenjak pandemik Covid-19 melanda negara kita, tak dinafikan ramai yang terjejas teruk dari segi... Ibu bapa pasti inginkan yang terbaik untuk anak mereka. Thanks a lot. Da buat ikut resepi ni, hasilnya mmg roti jala yang sgt sedap dan lembut aja. Kuali biasa pun boleh asal tak melekat. Resepi Samosa Paling Simple Tapi Sedap, Inti Padat. Assalamualaikum. Tq akak. Blendkan semua bahan di atas hingga sebati. Selalunya mmg ke blog akak utk try resepi2 lain. Semoga puan sekeluarga dirahmati Allah di dunia dan akhirat. Tq kak, sy dh cuba..memang lembut dan sedap.. Wah boleh try ni. Bolehlah cicah dengan roti jala tadi. Tq puan azie. Boleh wssp sy x kat 0196546115..sbb sy jrang bukak blok..siti. Kalau nak tahu adunan dah boleh dijala atau belum, cuba masukkan sesenduk ke dalam acuan. Haha...silap sis bukan sahur untuk bula puasa... alhamdulillah dah try buat resepi ni...sedap anak2 saya suka...tk sis azie... Tk k.azie... nk cuba wat bbuka ptg ni..mkn dgn serawa durian...hm.. Kak zie .sy mmg suka smua resepi kak zie mmg bagus . Assalam azie.. ni kak inna dari klang.. nak tnya 1 adunan ni berapa banyak dapat.. cantik2 nya roti jala azie ni.. Assalam Azie...satu adunan ni dapat banyak mana ye? Zuraidah salam kak,hari ni saya mencuba resepi akak iaitu roti jala.....fuuuhhhh memang jadi kak.sebab menjadi spai 3 kali adunan ,saya pasti suami akan tersenyum lebar sebab isterinya dah pandai menjalaaa .temakaseh kak. Tapiskan adunan menggunakan penapis santan supaya tidak berketul. Hari tu saya buat roti jala folo resepi kak azie. thank u pada yg empunya resepi. dah lama tak menjala... terima kasih Azie kongsi resipi roti jala yg sedap... kak azie, time menjala tu kene letak minyak x atas kuali? Baru buat hr ni. Terima kasih buat semua resipi yang dikongsikan. sedapnya...selalu tengok blog akk nak cari resepi. Dia kata klu ade lempeng sedap ni. Resepi Roti Jala Simple, Lembut & Gebu Sampai Esok Pagi. Kalau keluarnya tak putus-putus maknanya dah boleh di jala menggunakan kuali non stick. Banyak kali dah saya menjala guna resepi ni sepanjang ramadhan sebab anak suka sangat. Kemudian perasakan dengan garam, gula, dan gula melaka kalau ada. Makanan tradisi melayu sering menjadi juadah berbukak puasa di bulan Ramadhan. ;), Kegemaran suami ni, nanti nak cuba resepi yg ni pulak. dh sebulan teringin nk buat roti jala tp belum buat2 jgk...lps raya ni in sha Allah.... Nak try resipi nie lak.. Sebelum nie guna mentega.. Rasanya sama dengan minyak kan.. Tq kak azie ats perkongsian resepi ni...asalnya sy x de niat pun nak belajar buat kuih muih kelantan ni memandangkan saya n suami menetap di kelantan.Nak makan,cari je kat kedai atau Pasar Siti Khadijah,tetapi sejak anak2 dah besar & punyai favourite food masing2, niat saya kena ubah sebab anak no 3 suka sangat roti jala n kuzi...hehe. Thanks kak. 1. Dah alang-alang buat roti jala ni, kita sertakan jugalah resepi kuah kari atau gulai ayam untuk cicah. Thanks for the recipe. Bila dah pecah minyak, barulah masukkan ayam. Hahaha.Thanks azie. Mak ayah, adik adik semuuua suka . Ke guna acuan cawan? Ikan Siakap Masak 3 Rasa Yang Sangat Mudah dan Sedap, Ayam Masak Lemak Cili Api Yang Sangat Sedap dan Wajib Cuba, Masak Asam Pedas Ikan Merah Yang Terlajak Sedap. Jadi dan sedap. Terima kasih Pn Azie kongsi resepi. :), Salam kak azie. Byk resepi puan yg menjadi rujukan saya dan menjadi hidangan kegemaran sekeluarga. Nk tny..Adunan roti jala n mcm mna nk tahan smpai esoknya.. Tq kak azie..Sy dh try bnyk resipi akq..Alhamdulillah smua mnjdi..Maklumla sy xbrp reti nk msuk..Tp, bila guna resipi kak azie..jdi..Rsa sronok sgt.. best je tengok penerangan kak azie pasl roti jala, rugi tak cuba :), Salam,Tq for sharing delicious recipe. 2. Jadi bila memasak lauk pauk yang dulunya dimakan dengan nasi terpaksalah digantikan dengan makanan lain seperti roti gandum, pau atau roti jala.

Weymouth High School Ranking, What Are The 3 Types Of Lenses, Community Problems And Solutions Pdf, Masterbuilt Gravity 1050 Review, Yamaha Fs850 Specs, Ps4 No Microphone That You Can Use Keeps Popping Up,

Похожие записи

  • Нет похожих записей
вверх

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *